Hlavní obsah

V Řecku nikdo kvůli stávce neodváží odpadky, ulice v horku zapáchají

– Atény

V řeckých městech se od počátku týdne hromadí neodvezené odpadky kvůli stávce pracovníků komunálních služeb, kteří se obávají svého propuštění. Protestující brání popelářským vozům vyjet. Ulicemi se v třicetistupňovém horku šíří zápach.

Foto: Profimedia.cz

Hromada odpadu v centru Atén

Článek

Turisty oblíbené lokality v Aténách jsou jedněmi z nejhůře postižených míst, okolí Akropole nevyjímaje, uvedla BBC. Potíže jsou hlášeny také ze Soluně či z ostrova Korfu. V Aténách přitom bylo ve čtvrtek 32 stupňů Celsia, takže se ulicemi rychle šíří nesnesitelný puch. V dalších dnech mají teploty ještě vzrůst.

Ve čtvrtek v centru Atén protestovali zaměstnanci komunálních služeb obávající se, že přijdou o práci. Snažili se proniknout i do parlamentu, čemuž policie zabránila s pomocí slzného plynu, napsal server Greek Reporter.

Zaměstnanci měst žádají smlouvy na plný úvazek pro 10 000 pracovníků, jejichž dohody na dobu určitou vypršely nebo brzy vyprší. Ministr práce Panos Skurletis před pár měsíci slíbil, že budou zaměstnáni na plný úvazek, jenže potom soud rozhodl, že by to bylo protiústavní.

Ministr odborům slíbil, že bude nalezeno řešení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám