Hlavní obsah

Do Londýna přijeli hledat práci. Jejich životy ukončilo ohnivé peklo v Grenfell Tower

Novinky, bok

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Sedmadvacetiletá Italka Gloria Trevisanová a její stejně starý přítel Marco Gottardi přijeli do Londýna před třemi měsíci. Oba čerstvě dokončili studium architektury a v britské metropoli si chtěli najít práci. Jejich životy ale ukončilo ohnivé peklo, které vypuklo ve výškovém domě Grenfell Tower.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: První záběry z vnitřku vyhořelého věžáku Grenfell Tower v LondýněVideo: SWNS, AP

 
Článek

Italský pár si našel byt v Grenfell Tower ve 23. patře, kde si oba mladí lidé užívali podle vlastních slov velkolepé výhledy na město, uvádí server Daily Mail. Jejich životy ale skončily při požáru domu, který vypukl v noci ze 13. na 14. června, a který si podle sobotního vyjádření policie vyžádal zřejmě 58 životů. [celá zpráva]

Foto: Social Media, Reuters

Gloria Trevisanová a její přítel Marco Gottardi na dřívějším snímku

V posledních chvílích, když oba věděli, že z ohnivého pekla neuniknou, volali příbuzným domů do Itálie, aby se s nimi rozloučili. „Chtěla jsem vám pomoci. Děkuji za to, co jste pro mě udělali. Chystám se do nebe, pomůžu vám odtamtud,” byla podle listu La Repubblica poslední slova, kterými se Gloria loučila s rodinou.

Foto: Profimedia.cz

V pátek 16. června proběhla v italské Padově bohoslužba za Glorii Trevisanovou a jejího přítele Marca Gottardiho, kteří zemřeli při požáru v londýnském domě Grenfell Tower.

Její snoubenec Marco se nejprve snažil statečně skrývat zvyšující se obavy z požáru, nakonec i on svým příbuzným přiznal, že kolem nich stoupá kouř a po schodech se rychle šíří plameny. Poprvé volal domů ve tři čtvrtě na čtyři ráno, podruhé krátce po čtvrté.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Požár obytné výškové budovy v LondýněVideo: Reuters

„Mluvili jsme spolu do poslední chvíle. Ve 4.07 ráno nám řekl, že jejich byt je plný kouře, a že jejich situace je nouzová. Hovor se pak přerušil, od té chvíle jsme neměli žádný další kontakt. Telefon už nikdo nezvedl,” popsal poslední chvíle ze života svého syna Markův otec Giannino.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Vyhořelý dům Grenfell Tower ve čtvrtek ránoVideo: AP

Emotivní rozloučení obou mladých lidí nedává jejich rodinám žádnou naději, že by strašlivý požár mohli přežít, uvedl právník příbuzných. Podle něj chtějí rodiny převézt ostatky obou mladých lidí zpět do Itálie. „Bohužel nevíme, v jakém stavu budou ostatky nalezeny. Pokud budou nalezeny.”

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám