Hlavní obsah

Požár v uprchlickém centru v Brémách zranil 14 lidí včetně dětí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brémy

Čtrnáct lidí, včetně deseti dětí, utrpělo zranění při nočním požáru v ubytovně pro uprchlíky v severoněmeckých Brémách. Plameny likvidovalo přes 70 hasičů, zasažená budova teď není obyvatelná. Příčiny požáru úřady vyšetřují, uvedla v neděli agentura DPA.

Foto: Novinky

Ilustrační foto

Článek

V pětipodlažním objektu provozovaném charitou žilo přes 100 migrantů. Všech čtrnáct zraněných převezli záchranáři do nemocnic. Ve vážném stavu je jedno dítě, kterému kvůli dýchacím obtížím lékaři zavedli trubici. Dalších 23 osob zdravotníci prohlédli na místě.

Většina obyvatel dokázala opustit budovu před příjezdem hasičů. Některé ale museli hasiči zachránit s pomocí přenosných žebříků. Oheň se podařilo zlikvidovat po půl hodině od obdržení nouzového volání.

Plameny se nejprve rozhořely v odpadkovém koši v suterénu budovy, sdělil policejní mluvčí. Podle agentury Reuters nevyloučil, že příčinou vzplanutí může být úmyslné zapálení s cílem migrantům ublížit.

Německo v posledních dvou letech zaznamenalo prudký nárůst žhářských útoků proti ubytovnám běženců. Předloni jich kontrarozvědka napočítala 75 oproti pěti z roku 2014. Statistika za loňský rok má být zveřejněna v červenci.

Reklama

Výběr článků

Načítám