Hlavní obsah

Na Slovensku zadrželi dva syrské převaděče, hrozí jim 7 až 10 let

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Slovenští policisté zadrželi dva Syřany ve věku 31 a 33 let, kteří se pokusili nelegálně převést z Maďarska na Slovensko 23letou Syřanku se dvěma malými dětmi. Mluvčí prezidia policejního sboru Denisa Baloghová v pondělí informovala Novinky, že k zadržení došlo minulý týden na hraničním přechodu Rajka-Čuňovo.

Foto: Ivan Vilček, Právo

Vůz slovenské policie. Ilustrační foto

Článek

„Ahmed A. a Daham A. měli pomoci nelegálně překročit hranice mladé ženě a jejím dětem ve věku jeden a čtyři roky,“ uvedla Baloghová.

Žena původem ze Sýrie požádala společně s dětmi o azyl v Maďarsku. Před azylovým táborem v Maďarsku je převaděči naložili do automobilu s německou poznávací značkou. „Cílem bylo dostat ženu přes Slovensko do Rakouska,“ dodala mluvčí.

Vyšetřovatel Národní jednotky boje proti nelegální migraci úřadu hraniční a cizinecké policie obvinil oba Syřany s přechodným pobytem v Německu z trestného činu převaděčství. „Obviněni jsou trestně stíháni ve vyšetřovací vazbě a za převaděčství jim hrozí sedm až deset let vězení,“ konstatovala Baloghová.

Žena s dětmi byla dočasně umístěna v záchytném táboře a bude vrácena do Maďarska, kde požádala o azyl.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám