Hlavní obsah

Polská premiérka po nehodě úřaduje z nemocnice

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Varšava

Polská premiérka Beata Szydlová se po páteční dopravní nehodě cítí dobře. Zatím zůstává v nemocnici, odkud úřaduje, i když by nejraději špitál už opustila, řekla to v neděli večer v telefonickém rozhovoru pro televizi TVP1.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Policie zasahuje u dopravní nehody polské premiérky SzydlovéVideo: Reuters

 
Článek

„Cítím se velmi dobře, zranění nejsou vážná. Kdyby to bylo na mně, odešla bych z nemocnice dnes. Ale rozhodnout musejí lékaři. Doufám jen, že rozhodnutí padne v příštích několika dnech,” řekla Szydlová.

Premiérka utrpěla lehká zranění v pátek při nehodě v Osvětimi. Převážně šlo o pohmožděniny. Vážnější zranění obou nohou při nehodě utrpěl jeden ze členů premiérčiny ochranky. Zraněn byl také řidič.

Do premiérčina vozu narazil malý fiat, vyjíždějící z vedlejší silnice. Limuzína se Szydlovou následně sjela z vozovky.

Foto: Reuters

BEZ KOMENTÁŘE: Policie zasahuje u dopravní nehody polské premiérky Szydlové

Experti se ptají, jak to, že mnohem těžší limuzína skončila mimo silnici a narazila do stromu. Pochybnosti mají i o zajištění kolony, jejíž čelo vůz přijíždějící z vedlejší silnice nechal projet.

Opoziční poslanci po páteční nehodě žádají, aby vláda předložila zevrubnou zprávu o prováděných změnách v ochranné službě. Jde o další z řady nehod polských vládních představitelů.

Nehoda se stala už v lednu ministrovi obrany Antonimu Macierewiczovi. Vozidlo na zledovatělé silnici nedokázalo včas zabrzdit a narazilo do osmi aut na křižovatce. [celá zpráva]

Foto: ČTK/AP

Vůz polské premiérky po nehodě

Loni v listopadu se při návštěvě Izraele také srazila dvě auta v koloně, ve které jela Szydlová.

V březnu havarovalo BMW prezidenta Andrzeje Dudy, když mu praskla pneumatika, která na voze neměla být. [celá zpráva]

Ministr vnitra Mariusz Blaszczak o víkendu prohlásil, že vládní kolona dodržela všechny dopravní předpisy a projížděla městem se zapnutými výstražnými světly i zvukovými signály.

Uvedl, že vládní ochranka prochází reorganizací a najímá nové lidi, reforma však podle něj nemá na kvalitu vládní ochranné služby žádný vliv.

Reklama

Výběr článků

Načítám