Hlavní obsah

Kreml popírá, že by měl kompromitující materiály na Trumpa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moskva

Mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov ve středu popřel, že by ruské vedení mělo k dispozici kompromitující materiál na budoucího prezidenta Donalda Trumpa nebo na bývalou ministryni zahraničí Hillary Clintonovou. Za nonsens a šestákové historky označil tvrzení, která se objevila v některých amerických médiích odvolávajících se na údajnou zprávu amerických tajných služeb.

Foto: Jonathan Ernst, Reuters

Nastupující americký prezident Donald Trump

Článek

„Ne, Kreml nemá žádný kompromitující materiál na Trumpa,“ řekl podle agentury TASS Peskov. Dodal, že nemá podobné materiály ani o Hillary Clintonové, která prohrála s Trumpem v prezidentských volbách.

Opačná tvrzení označil za absurdní. „To jsou zcela falešné informace, fabrikace a naprostý nesmysl. Kreml se neangažuje v shromažďování kompromitujících materiálů,“ dodal mluvčí ruského prezidenta.

„Nazval bych to šestákovými historkami z podsvětí,“ řekl o zprávě amerických tajných služeb.

Podle CNN předložily americké tajné služby budoucímu prezidentovi Spojených států Donaldu Trumpovi tajné dokumenty s informacemi o tom, že ruské tajné služby tvrdí, že na něj sesbíraly kompromitující materiály osobní i finanční povahy.

Donald Trump v úterý na Twitteru odmítl podobná tvrzení a napsal, že jde o „politický hon na čarodějnice”. [celá zpráva]

Pochybnosti ohledně autenticity materiálu ale vyjádřila sama americká média včetně serveru BuzzFeed, který údajné kompromitující dokumenty zveřejnil s upozorněním, že je nelze ověřit. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám