Hlavní obsah

Prchajícího podezřelého v Berlíně stíhal svědek, policii navigoval mobilem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Berlín

Německá policie dopadla muže podezřelého z pondělního útoku na vánočním trhu v Berlíně díky svědkovi, který ho po činu pronásledoval. Policisty pak navigoval přes mobilní telefon. V úterý jeho pomoc ocenil berlínský policejní mluvčí Winfrid Wenzel.

Foto: Reuters

BEZ KOMENTÁŘE: Německá policie odstraňuje kamión z místa neštěstí v Berlíně

Článek

„Díky pomoci tohoto svědka bylo možné podezřelého dopadnout. Tento druh občanské statečnosti dodává kuráž i nám,“ prohlásil Wenzel.

Svědek, jehož identitu policie nezveřejnila, viděl, jak útočník najel s ukradeným polským kamiónem do davu lidí na vánočním trhu u kostela císaře Viléma na náměstí Breitscheidplatz a po činu se snažil z místa uprchnout. Pronásledoval ho tedy v bezpečné vzdálenosti a zároveň mobilním telefonem kontaktoval policisty, které průběžně informoval o tom, kam má pachatel namířeno.

„Chtěl se schovat někde ve tmě,“ řekl Wenzel s tím, že policisté měli díky svědkovi podrobné informace o každém jeho pohybu.

Podezřelého muže nakonec dopadla hlídka u Vítězného sloupu v parku Tiergarten na cestě k Braniborské bráně.

Foto: Mapy.cz

Muž podezřelý ze spáchání útoku, při němž 12 lidí zemřelo a 48 bylo zraněno, byl identifikován jako 23letý Pákistánec Naved B., který údajně požádal v Německu o azyl. Podle německých médií měl už s policií problémy kvůli drobné kriminalitě. Později ale berlínští policisté připustili, že zadržený muž skutečným pachatelem zřejmě není.

Sedmatřicetiletý polský řidič ukradeného kamiónu byl nalezen v kabině vozu zastřelený.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám