Hlavní obsah

Spolu, nebo vůbec. Pár patnáctiletých Rusů se kvůli zakázané lásce zastřelil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Psov

Zakázaná láska páru ruských teenagerů skončila tragicky. Patnáctiletý Denis a stejně stará Katja totiž před obávaným odloučením upřednostnili smrt. Než spáchali sebevraždu, ukrývali se tři dny na venkově v chatě dívčina otce. Popíjeli, kouřili, oddávali se odpírané romanci a z pušek ostřelovali policii, která se jim snažila domluvit. Vše navíc natáčeli a živě vysílali přes aplikace Periscope a VKontakte.

Foto: Profimedia.cz

Auto ruské policie. Ilustrační foto

Článek

„Když se nevzdáme, zemřeme. Ale když se vzdáme, už se nikdy neuvidíme,“ řekl v živém přenosu Denis. „Nemáme žádnou jinou možnost,“ dodala Katja podle serveru Evening Standard.

Všechno podle agentury TASS začalo tím, že Katja u Denise bez povolení matky přespala a ta se na ni zlobila. Hoch se kvůli tomu s matkou Katji začal hádat a ve finále ji střelil do nohy. Pár poté uprchl a zabarikádoval se ve vesnici Strugi Krasnje v Psovské oblasti na západě Ruska.

Oba se, soudě z jejich příspěvků na sociálních sítích, báli, že by jim v případě dopadení hrozily roky za mřížemi. To ale nebyla pravda.

Policie nestřílela, ale domlouvala

Na místo dorazila speciální jednotka i s vyjednavačem, palbu neopětovala a několik hodin se pokoušela s mladým párem vyjednávat. Nebylo to však nic platné. Když strážci zákona použili oslňující granáty a vtrhli do domu, našli Denise a Katju mrtvé. Obrátili zbraň proti sobě.

„Sbohem všichni příbuzní, přátelé a známí. Žádný strach, udělám to stylově. Hodně štěstí ve vašem životě a nebojte se žít tak, jak chcete, a jak vám to vyhovuje. Život je tak krásný a je pro zábavu. Mám vás rád,“ napsal Denis v posledním příspěvku na ruskou sociální síť VKontakte.

Vyšetřovatelé se nyní snaží zjistit, kde teenageři přišli k nejméně dvěma puškám, pistoli a několika krabicím munice, jakož i to, co je dohnalo k tak zoufalému kroku. Katja spolužákům na sociální síti Periskop vysvětlovala, že zbraně v domě byly proto, že její otec sloužil u „zvláštních jednotek“.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám