Hlavní obsah

Děsivého klauna spatřili už i ve Vídni, údajně měl mačetu

– Vídeň

Pozorování „děsivých klaunů“, tedy maskovaných jedinců, kteří se v pestrobarevném převleku objevují na veřejnosti a straší lidi, se dál šíří Evropou a blíží se i k hranicím Česka. Zatím poslední střet s údajně ozbrojeným klaunem je hlášen z Rakouska.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Strašidelně vyhlížející klaun byl spatřen na vídeňském nádraží Praterstern. Maskovaný muž v úterý večer okouněl na nástupišti číslo dvě. Podle nepotvrzených informací rakouské mutace serveru Local při tom v ruce třímal mačetu. Když k nástupišti přijel vlak, klaun prý uprchl.

Nejedná se o první případ svého druhu v Rakousku. Pozorování děsivého klauna na parkovišti nahlásil už minulý týden vystrašený řidič ve spolkové zemi Štýrsko. Brzy ale vyšlo najevo, že se jedná o školáka, který si chtěl jen z někoho vystřelit. Jeho matka se později omluvila na Facebooku a slíbila, že hocha potrestá.

Lidé zveřejňují snímky klaunů na Twitteru

Lidé zveřejňují snímky klaunů na Twitteru

Vyděšený hoch skočil z balkónu

V dalších případech, které se v posledních týdnech množí napříč Evropou, se ale pozorování klaunů vysvětlit nepodařilo. Například ve Skaře ve Švédsku v sobotu osmiletý hoch, jenž byl sám doma, otevřel dveře rodinného domu, namísto matky ale spatřil klauna, jenž ho tak vyděsil, že běžel a skočil z balkónu. Kromě naražené nohy se mu naštěstí nic nestalo.

Další pozorování klaunů

Také proto švédská policie apeluje na občany, aby nevycházeli v klaunských převlecích. Se stejnou prosbou se na veřejnost obrátili také strážci zákona ve Spojeném království a klauni už postrašili i občany Francie a Španělska.

Další pozorování hlásí německý deník Bild.

Nejvíce pozorování je ale hlášeno ze Spojených států, odkud se tento trend rozšířil. Řetězec s rychlým občerstvením McDonald’s už kvůli tomu ze svých restaurací dočasně stahuje vlastní klauny, kteří jsou maskoty společnosti.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Tajemní klauni děsí AmerikuVideo: Reuters

Reklama

Související témata:

Související články

Klauni už děsí lidi i v Evropě

Trend útočníků v klaunských převlecích už netrápí jen veřejnost a policii v USA, ale i v Evropě. Po Francii a Velké Británii ohrožovali v nedávných dnech...

Výběr článků

Načítám