Hlavní obsah

Německo odmítá vpustit do země stále více migrantů

Berlín

Německo na svých hranicích odmítá do země vpustit stále více migrantů, napsal s odvoláním na informace spolkové vlády server deníku Die Welt. Ze statistik vyplývá, že za letošní první pololetí se nedostalo do země 13 300 běženců. Vloni to bylo přitom za celý rok 8900 lidí. Roste také počet deportací neúspěšných žadatelů o azyl. Německo vloni v září na vrcholu migrační krize na svých hranicích zavedlo kontroly.

Foto: Michaela Rehle, Reuters

Uprchlíci na rakousko-německé hranici

Článek

Nejvíce odmítnutých běženců bylo z Rakouska (10 600 lidí). Každý čtvrtý pocházel z Afghánistánu, následovali Syřané a Iráčané.

„Na hranici s Německem dorazí každý týden 70 až 130 migrantů, kteří nejsou vpuštěni,“ uvedl Andreas Pilsl, hornorakouský policejní ředitel. Vedení policie spolkové země Salcbursko uvedlo, že se zvyšuje počet běženců, kteří jsou z Německa vráceni. Jejich slova potvrzuje německá spolková statistika.

Od ledna do června letošního roku vzrostl také počet deportací neúspěšných žadatelů o azyl. Odešlo 13 743 osob. Většina z nich leteckou cestou. Během celého roku 2015 přitom Německo deportovalo 20 888 migrantů a 10 884 lidí to bylo v roce 2014.

Přes třicet tisíc lidí odešlo dobrovolně

Roste také počet dobrovolných odchodů ze země, napsal Die Welt. Prostřednictvím programů ať už na úrovni celého Německa nebo jednotlivých  spolkových zemí opustilo letos zemi 30 553 lidí. Nejvíce jich pocházelo z Albánie (9000 případů), následoval Irák (3322 lidí, vloni to bylo 724 případů) a Afghánistán (2305, vloni to bylo 309 lidí).

Německo se v loňském roce stalo hlavní cílovou zemí migrantů přicházejících ze severní Afriky a Blízkého východu. Loni do Německa přišlo téměř 1,1 miliónu migrantů, v první polovině letošního roku více než 220 tisíc.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám