Hlavní obsah

Po dramatické sobotě jsou evropské dálnice klidnější

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vídeň, Lublaň, Záhřeb

Po dramatické sobotě je v neděli provoz na evropských dálnicích ve směru na jih klidnější. Na rakouské dálnici A10 ale zkomplikovala provoz nehoda ze sobotního večera. Do nynějška je tam průjezdný jen jeden pruh a na místě se podle agentury APA vytvořila čtrnáctikilometrová kolona. Je to komplikace pro řidiče, kteří odložili cestu k moři až na neděli.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Podle policie se nehoda stala v sobotu večer, dvaačtyřicetiletý Slovinec sjel ze silnice nákladním vozem naloženým potravinami. Auto prorazilo svodidla, sjelo ze silnice a zaklínilo se mezi stromy. Řidič byl se zraněními převezen do nemocnice. Dálnice byla kvůli odklízecím pracím zcela uzavřena a nyní je průjezdný jen jeden pruh. Provoz se zadrhával i na objízdné trase přes silnici B99.

Kolona je po nehodě také na dálnici A1, která vede ze severu Rakouska na západ k bavorským hranicím.

Možná nejhorší situace tohoto roku nastala na evropských dálnicích tuto sobotu. Cestu českým, německým i rakouským dovolenkářům k moři zkomplikovalo uzavření tranzitního tunelu Karavanky před rakousko-slovinskou hranicí kvůli návštěvě ruského prezidenta Vladimira Putina ve Slovinsku. Objízdné trasy byly ucpané, kolony se vytvářely také na hraničních přechodech mezi Slovinskem a Chorvatskem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám