Hlavní obsah

Papež František přiletěl do Polska

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Papež František přiletěl ve středu odpoledne do jihopolského města Krakov. Zahájil tak svou první návštěvu Polska od nástupu do čela katolické církve před třemi roky. Ještě ve středu má v plánu setkání s nejvyššími polskými státními a církevními představiteli. Hlavním bodem jeho pětidenní cesty jsou ale krakovské Světové dny mládeže.

Foto: Kacper Pempel, Reuters

Papeže Františka přivítal v Polsku déšť.

Článek

V dalších dnech papež zavítá do bývalého německého nacistického vyhlazovacího tábora Osvětim-Březinka. Navštíví rovněž nejvýznamnější polské mariánské poutní místo na Jasné Hoře v Čenstochové.

Návštěvu Polska František ukončí v neděli, kdy také skončí setkání mladých katolíků z celého světa. Na jeho závěr se uskuteční velká mše, na které pořadatelé očekávají až 1,5 miliónu lidí.

Na úvod své cesty se papež chce ještě ve středu setkat na královském hradu Wawel v Krakově s polským vedením v čele s prezidentem Andrzejem Dudou a premiérkou Beatou Szydlovou. Poté je plánována schůzka ve wawelské katedrále s polskými biskupy, s nimiž má hlava katolické církve podle médií poněkud napjaté vztahy.

Večer pak chce František z oken biskupského paláce pozdravit účastníky Světových dnů mládeže.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám