Hlavní obsah

Posádka českého letounu, který se zřítil v Rakousku, je mimo ohrožení života

Vídeň

Slovenský kopilot malého českého letadla, které v neděli havarovalo u rakouského Zell am See, je po operaci lebky na jednotce intenzivní péče, není však v ohrožení života. Český pilot a dvě české cestující utrpěli při nehodě lehká až těžká zranění a ani jejich životy nejsou ohroženy. V pondělí o tom informovala agentura APA.

Foto: Profimedia.cz

Zřícený Piper PA-28. Ilustrační foto

Článek

Vrtulové letadlo Piper PA-28 havarovalo v neděli večer, když se mu po startu z Zell am See nepodařilo nabrat výšku. Letoun narazil do odvodňovací strouhy u silnice a cyklostezky a začal hořet. Požár se ale podařilo rychle uhasit. [celá zpráva]

Nejvážněji byl zraněn devětačtyřicetiletý slovenský kopilot, který utrpěl těžká poranění hlavy. Do nemocnice ho dopravil vrtulník a lékaři ho ihned operovali. V pondělí zůstává v umělém spánku.

Zbytek čtyřčlenné posádky – 39letý pilot a cestující ve věku 24 a 26 let – byl převezen do nemocnice s méně závažnými zraněními.

Policie v pondělí zahájila vyšetřování příčin nehody. Podle prvních informací zřejmě nebyl problém v přetížení stroje, protože letoun nenabíral v Zell am See žádné palivo. Počasí bylo v době havárie dobré.

Reklama

Výběr článků

Načítám