Hlavní obsah

Sedmnáctiletý azylant skončil v Německu ve vazbě, je podezřelý ze znásilnění dítěte

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Oldenburg

Sedmnáctiletý běženec z azylového centra v německém Oldenburgu je podezřelý, že znásilnil a těžce zranil devítiletého chlapce, napsal ve čtvrtek list Die Welt, s odvoláním na informace státního zástupce Torbena Tölleho. Dítě žilo se svou rodinou ve stejném azylovém centru jako pachatel.

Foto: Novinky

Článek

Čin se stal už 14. května. Obětí byl Syřan, útočníkem Iráčan, uvedl web Oldenburger Onlinezeitung. Dítě muselo být ošetřeno v nemocnici a rodina byla vzápětí přestěhovaná do jiného zařízení.

V případu figuroval ještě čtyřiatřicetiletý Iráčan. „Podezření, že se na činu podílel ještě 34letý muž, se nepotvrdilo,“ dodal Tölle. Tomuto muži ale dál hrozí stíhání pro neposkytnutí pomoci znásilňovanému dítěti. Celý čin podle vyšetřovatelů zřejmě sledoval.

Rodina zraněného dítěte ale o znásilnění informovala až po týdnu. Úřady ji okamžitě přestěhovaly do jiného zařízení.

Na kritiku, proč policie o činu neinformovala, šéf oldenburské policie Johann Kühme řekl: „Když dojde k případu zneužití dítěte v německých rodinách, veřejnost také není aktivně informovaná. Je to dané nařízením, které bylo přijaté daleko dřív, než nastala uprchlická krize.” Podle něj je mnohem důležitější chránit traumatizované dítě, než informoval veřejnost.

V dolnosaském Oldenburgu je zřízen uprchlický tábor pro dvě stě lidí v bývalé učňovské škole. Nyní tam žije podle listu Nordwest Zeitung 70 žadatelů o azyl včetně 27 dětí a adolescentů.

Reklama

Výběr článků

Načítám