Hlavní obsah

Televize odvysílala sebevražedný útok teroristy v pařížské kavárně

– Paříž

Francouzská televize M6 poprvé odvysílala záběry sebevražedného útoku v pařížské kavárně Comptoir Voltaire z loňského listopadu. Do povětří se tam vyhodil jednatřicetiletý Brahim Abdeslam, starší bratr jediného přeživšího teroristy Salaha Abdeslama, vězněného nyní v Belgii.

BEZ KOMENTÁŘE: Bezpečnostní kamera zachytila sebevražedný útok v pařížské kavárně Comptoir Voltaire

 
Článek

Abdeslam vystoupil z auta před podnikem v pátek 13. listopadu v 21.40 hodin. Vešel dovnitř a namířil si to ke stolům s hosty. Po chvíli sklonil hlavu a levou rukou si zakryl obličej. V tu ránu odpálil výbušniny, které měl upevněné na těle.

Foto: M6

Brahim Abdeslam v kavárně Comptoir Voltaire

Foto: M6

Vyšlehl záblesk a prostory kavárny zahalil kouř. Abdeslam se prohnul a výbuch ho rozmetal na kusy, takže ho později forenzní technici identifikovali pouze podle otisku kusu prstu.

Osazenstvo kavárny však jako zázrakem nejenže přežilo, nýbrž vyvázlo jen s lehčími zraněními.

Foto: M6

Abdeslam byl na místě mrtvý, ostatní lidé vyvázli jen s lehčími zraněními.

Foto: Profimedia.cz

Brahim Abdeslam

Abdeslam, Francouz, který vyrostl v Bruselu, byl jedním z osmi útočníků, kteří v Paříži povraždili 130 lidí. Jeho bratr Salah jako jediný přežil. Původně se měl také odpálit, ale zřejmě dostal strach. Minulý měsíc byl dopaden v Bruselu a očekává se jeho vydání do Francie. [celá zpráva]

Televize M6 odvysílala záběry z kavárny Comptoir Voltaire v neděli. O den později záznam získala další francouzská média. Od té doby se objevil na mnoha serverech a sociálních sítích.

Foto: Profimedia.cz

Vyšetřovatelé na místě atentátu v pařížské kavárně Voltaire, kde se 13. listopadu 2015 odpálil Brahim Abdeslam.

Související téma:

Foto: Belgian Interior Ministry

Salah Abdeslam

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám