Hlavní obsah

Turek žaluje manželku za to, že u televize nadávala na prezidenta

Ankara

Turecký řidič náklaďáku podal trestní oznámení na vlastní manželku, která podle něj opakovaně urážela prezidenta Recepa Tayyipa Erdogana. Nepřiměřených slovních výpadů se měla dopouštět doma, když manželé společně sledovali projevy hlavy státu v televizi. Podle agentury AFP o tom informoval turecký list Yeni Safak.

Foto: Christian Hartmann, Reuters

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan

Článek

„Opakovaně jsem ji varoval a ptal se jí, proč to dělá. Vždyť náš prezident je dobrý člověk a udělal toho pro Turecko tolik pozitivního,“ cituje zmiňovaný turecký deník čtyřicetiletého Aliho D.

Jeho o tři roky mladší choť si ale nedala říct. Erdoganovi nadále nemohla přijít na jméno a když už před obrazovkou nenadávala, alespoň přepnula program, kdykoliv se turecký prezident v televizi objevil.

Řidič obdivující prezidenta si proto vše nahrál a předal úřadům. Zda se budou případem skutečně zabývat, zatím není jasné.

Ali D. si je však jistý, že se zachoval správně a udělal by to prý znovu. „I kdyby to byl můj otec, kdo by nadával či se jinak slovně otíral o prezidenta, neodpustil bych mu to a žalobu podal,“ tvrdí.

Když žaloba, tak rozvod

Pozadu však nezůstala ani žalovaná manželka, která vrátila úder podáním žádosti o rozvod.

Jakkoliv se může zdát výše popisovaný případ kuriózní, došlo k němu v době houstnoucí atmosféry, v níž jsou v Turecku pro urážku prezidenta či jiných politických špiček země stále častěji soudně popotahováni novináři, blogeři a dokonce i školní děti, upozorňuje AFP.

Související témata:

Foto: Umit Bektas , Reuters

Turecký premiér Recep Tayyip Erdogan

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Turecká opozice viní prezidenta Erdogana, že se od svého zvolení do úřadu v srpnu 2014 chová stále autoritativněji.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám