Hlavní obsah

Sebevražedný útočník v kurdském městě v Sýrii připravil o život nejméně 16 lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Damašek/Londýn

Útok sebevražedného atentátníka v Kurdy ovládaném syrském městě Kamišli připravil o život nejméně šestnáct lidí. Třicet dalších hostů restaurace, kde se terorista odpálil, utrpělo zranění. Informovala o tom syrská exilová organizace SOHR, která situaci v Sýrii monitoruje z Londýna.

Foto: Rodi Said, Reuters

Místo výbuchu

Článek

„Zaznamenali jsme tři výbuchy, za jedním z nich stál sebevražedný útočník, který se odpálil v restauraci ve městě Kamišli v provincii Hasaka na severovýchodně země,” potvrdil agentuře AFP ředitel SOHR Rami Abdel Rahman.

Kurdská území, která leží poblíž hranic s Tureckem, se v uplynulých týdnech stala terčem již několika útoků Islámského státu a agentura Amaq, jež je na tuto teroristickou organizaci napojena, uvedla, že IS stál i za posledním útokem.

Kamišli je pod společnou ochranou vládních jednotek syrského prezidenta Bašára Asada a kurdských ozbrojených milicí pešmergů, kteří si ve městě vybudovali základnu.

Pešmergové, ze vzduchu podporováni Spojenými státy, od října podnikají výpady proti pozicím Islámského státu v Sýrii i v Iráku, kde se jim již podařilo osvobodit město Sindžár.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám