Hlavní obsah

Chlapec v Maďarsku zlobil ve školce, učitelka ho svázala

Právo, ivi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rodiče tříapůlletého Józsiky z jihomaďarské obce Kaskantyú tvrdí, že učitelka ve školce jejich syna svázala a nechala ho tak déle než hodinu. Učitelka potvrdila, že chlapce svázala, protože zlobil, ale údajně jen „tenkým provázkem a na krátkou dobu“.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Rodiče na učitelku podali trestní oznámení. Otec dítěte József Mezei (43) deníku Blikk řekl, že Józsika musel sedět se svázanýma rukama a nohama přes hodinu a učitelka ho nutila takto i jíst. „Můj syn přišel domů a řekl, že ho svázali. Myslel jsem si, že si vymýšlí. Nakonec se učitelka přiznala, že Józsiku opravdu svázala, protože zlobil,“ řekl naštvaný otec.

Učitelka se hájí tím, že kluk byl svázaný jen dvě minuty a tenkým provázkem na mašličku. „Józsika je chvílemi nezvladatelný a napadal ostatní děti. Moc lituji, že jsem ho svázala,“ uvedla učitelka. Tu už kvůli možnému ohrožení života nebo zdraví dítěte vyslechla policie.

Rodiče svého syna z místní školky odebrali a vozí ho raději do města Kiskőrös, které je vzdálené deset kilometrů. „Znamená to pro nás finanční náklady navíc, ale nemůžu dopustit, aby mého syna před všemi ponižovali. Má z toho psychické problémy. Od té doby nemá rád kolem sebe moc lidí a má nečekané výbuchy hněvu,“ vysvětluje otec.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám