Hlavní obsah

Putinova exporadce našli mrtvého v americkém hotelu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

V hotelu Dupont Circle ve Washingtonu byl nalezen mrtev bývalý poradce ruského prezidenta Vladimira Putina Michail Lesin. Sedmapadesátiletý Lesin podle ruských médií, která odkazují na zdroje z rodiny, zemřel na infarkt.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Michail Lesin byl nalezen mrtev v hotelu ve Washingtonu Video: Reuters

 
Článek

Bývalý ministr spojů a masových komunikací a někdejší šéf společnosti Gazprom-media zemřel ve čtvrtek, citovala britská BBC ruská média bez dalších podrobností. Příčinu smrti však vyšetřuje policie.

Loni vyzval senátor Mississippi Roger Wicker k prošetření Lesinova majetku. Ministerstvu spravedlnosti USA zaslal Wicker list, v němž dokazoval, že Lesin zakoupil nemovitosti v Los Angeles za 28 miliónů dolarů (697 miliónů Kč) poté, co jako státní úředník skončil. Wickera zajímalo, jak mohl úředník sehnat takové peníze, a vyjádřil obavu, že mu vypomohl někdo z amerického sankčního seznamu.

Foto: Alexander Natruskin, Reuters

Michal Lesin na fotografii z roku 2002

Podle BBC byl Lesin dlouhodobě považován za jednu z nejvlivnějších osobností na ruském mediálním trhu. Poradcem prezidentské kanceláře byl od roku 2004 do 2009, kdy pomáhal s vytvořením zpravodajského kanálu Russia Today. Jeho práci v pátek ocenil i Putin, když uvedl, že „obrovsky přispěl k formování moderních ruských médií“.

Na pozici šéfa Gazprom-media rezignoval Lesin loni.

Reklama

Výběr článků

Načítám