Hlavní obsah

Přes Středozemní moře letos do Evropy připlulo 700 000 běženců, hlásí OSN

New York
Aktualizováno

Od začátku roku překonalo na cestě do Evropy Středozemní moře již 700 tisíc běženců, přičemž 3210 z nich cestou zahynulo nebo je stále pohřešováno. V úterý o tom informoval Úřad Vysokého komisaře Organizace spojených národů pro uprchlíky.

Foto: Yannis Behrakis, Reuters

Afghánský migrant vyskakuje z gumového člunu na pobřeží Lesbu.

Článek

Více než 140 tisíc zvolilo cestu napříč Středozemním mořem ze severoafrických břehů do Itálie. Právě na této trase zaznamenala OSN nejvíce úmrtí. Daleko více lidí - přes 562 tisíc - se ale vydalo na cestu do Evropy přes Turecko, vodami Egejského moře na řecké ostrovy.

Za celý předchozí rok přitom překonalo na různých plavidlech Středozemní moře asi 219 tisíc lidí a bylo registrováno zhruba 3500 obětí.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Z Řecka migranti pokračují na své cestě do západní a severní Evropy po takzvané balkánské trase přes Makedonii, Srbsko, Chorvatsko, Slovinsko a Rakousko. Cílem většiny běženců je v současné době Německo.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Dron zachytil migranty na vratkém nafukovacím člunu na cestě na LesbosVideo: Reuters

Přes dvoumiliónové Slovinsko, kterým začali migranti putovat po dokončení plotů na maďarských hranicích, prošlo od minulého úterý podle agentury APA 58 tisíc lidí.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám