Hlavní obsah

Na běžence v kamiónu v Calais vykoukl lední medvěd, přesto nasedli

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn
Aktualizováno

Dost možná největší překvapení v životě čekalo na skupinu migrantů, kteří se ve francouzském Calais vloupali do kamiónu, mířícího do Spojeného království. Když totiž násilím otevřeli vrata návěsu a chystali se naskákat dovnitř, stanuli tváří v tvář lednímu medvědovi. Vyrušili ho na dlouhé cestě z Moskvy do Yorkshirského parku divoké zvěře v Británii.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Kamión převážel ledního medvěda, uprchlíkům to nevadiloVideo: Reuters

 
Článek

„Samozřejmě byl v kleci, takže nikomu nic nehrozilo, ale myslím, že museli být krapet překvapení. Když otevíráte vrata náklaďáku, tak tam asi nečekáte ledního medvěda. I teprve dvouleté zvíře může být velmi nebezpečné. Myslím, že kdyby nebyl v kleci, ti lidé v Calais by byli v nebezpečí,“ řekl listu The Telegraph jeden z Nissannových chovatelů Simon Marsh.

Setkání s 22měsíčním samcem nicméně v běžencích vyvolalo respekt i přesto, že byl v kleci. Většina z nich svůj pokus dostat se do vysněné Británie pro tentokrát raději vzdala.

Tři se ale rozhodli, že se pokusí na ostrovy dostat i s ochlupeným spolucestujícím. Měli ale tu smůlu, že si nevšimli, že polární šelmu doprovází i její pečovatel, který se ukryl za klecí a zalarmoval policii.

Běženci tak brzy putovali zpátky do Calais a medvěd pokračoval na místo určení. Chovatelé po jeho příjezdu ujistili novináře, že ho nezvaná návštěva nijak nerozrušila.

Reklama

Související články

Do EU už letos dorazilo 710 000 běženců

Už víc než 710 tisíc běženců dorazilo za prvních devět měsíců letošního roku do Evropské unie, oznámila v úterý evropská pohraniční agentura Frontex. To je...

Výběr článků

Načítám