Hlavní obsah

Berlusconiho odsoudili za uplácení, vězení se ale vyhne

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Neapol

Trest tři roky vězení a zákaz zastávat veřejnou funkci po dobu pěti let vynesl ve středu soud v Neapoli nad bývalým italským premiérem Silviem Berlusconim. Soud ho uznal vinným z uplácení senátora v rámci snah přivodit pád vlády v roce 2006. Berlusconi se ale vězení vyhne, protože brzy doběhne promlčecí lhůta.

Foto: Remo Casilli, Reuters

Bývalý italský premiér Silvio Berlusconi

Článek

Miliardář Berlusconi obvinění popřel. Senátoru Sergiu De Gregoriovi měl nabízet tři milióny eur (81 miliónů korun) za to, že přejde do jeho strany a podlomí tak pozici tehdejší vlády. Senátor se k přijetí částky přiznal a byl odsouzen k 20 měsícům vězení.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Přestože byl odsouzen, do vězení Berlusconi nepůjde, jelikož na podzim vyprší promlčecí lhůta. Expremiér má možnost ještě dvou odvolání, takže je jisté, že kauza do podzimu neskončí.

Není to jediný soud s Berlusconim. Bývalý předseda vlády se odvolává proti trestu, který nad ním soud vynesl za sex s nezletilou a zneužití pravomocí, a také proti trestu za zveřejnění utajovaného policejního odposlechu.

Související téma:

Foto: Alessandro Bianchi, Reuters

Silvio Berlusconi

Kromě toho byl Berlusconi loni shledán vinným z daňových úniků, za což si odpykal trest veřejných prací.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám