Hlavní obsah

Olympijský vítěz Železný prý na Slovensku bojuje proti heliportu

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Trojnásobný olympijský vítěz Jan Železný se na Slovensku zapojil do protestů proti výstavbě heliportu v Liptovském Mikuláši. Tvrdí to alespoň slovenský bulvární deník Nový čas. Železný nedaleko podniká.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jan Železný

Článek

Chatky a domy v malebné Sielnické zátoce by výstavbou heliportu ztratily na atraktivitě a hodnotě. Železný se společníky přitom do zdejší Rybářské osady investoval asi milión eur (přes 27 miliónů Kč). Železný se společníky podle deníku podávají na primátora Liptovského Mikuláše podnět na generální prokuraturu.

Město ale tvrdí, že deník zneužil jméno oštěpaře. Železný prý na žádném podnětu nespolupracuje.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

„Je to neuvěřitelné. Jezdím po světě, ale tohle jsem ještě neviděl,“ citoval deník Železného. „Kdybych to byl tušil, nikdy bych to tak ztrátové investice nešel. Jak to vůbec může samospráva a stát dovolit? Dva lidi se postaví proti desetitisícům nespokojených občanů?“ nechápe olympijský vítěz.

Liptovský Mikuláš se ale proti informacím listu ohradil. Železný prý přes svého společníka potvrdil, že ho žádní novináři nekontaktovali. Na Liptove letos ještě ani nebyl.

Slovenská média informovala, že heliport chce postavit podnikatel Cyril Fogaš a primátor Liptovského Mikuláše Ján Blcháč kontroverzní výstavbu schválil.

„Podle nás se primátor dopustil trestného činu zneužití pravomocí veřejného činitele,“ řekl místní poslanec Alexander Slafkovský. „Primátor nemá žádné informace o podnětu na jeho osobu. K heliportu se vyjádří až po uzavření celého případu prokuraturou,“ reagoval mluvčí primátora Michal Jurči.

V pátek ale doplnil, že primátor heliport nikdy neschválil a v současnosti neexistuje právoplatné rozhodnutí o jeho stavbě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám