Hlavní obsah

Rus psal Obamovi, že pomůže rozvrátit svou vlast. Tajná služba mu dala napomenutí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moskva

Ruská tajná služba FSB oznámila, že dopadla občana B. ze Samary v Povolží. Poslal prý konzulárnímu oddělení velvyslanectví USA v Moskvě dopis adresovaný prezidentovi Obamovi, v němž mu sliboval pomoc s rozvracením Ruska.

Foto: Profimedia.cz

Sídlo ústředí ruské tajné služby FSB v Moskvě

Článek

Podle FSB nabídl pomoc s „rozvracením Ruska jako státu” za odměnu. Potenciální „vlastizrádce” neskončil ani na popravišti, ani v cele, ani za mřížemi psychiatrické léčebny, jak bývalo obvyklé v minulosti, ale vyvázl s napomenutím, aby podobné dopisy příště nepsal.

„Občan B. připravil a odeslal konzulárnímu oddělení velvyslanectví USA v Moskvě dopis adresovaný prezidentovi USA, ve kterém vyjádřil ochotu se za odměnu podílet na rozvracení Ruska jako státu,” praví se v komuniké samarské odbočky FSB.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Podle agentů se dotyčný při výslechu přiznal nejen ke kontaktu s cizími diplomaty, ale i ke svým záměrům. Avšak nějaké konkrétní záškodnictví se dotyčnému prokázat nepodařilo, a tím pádem ani nedošlo k naplnění podstaty nějakého trestného činu. Nenašel se důvod k stíhání a potrestání, a tak „občan B. obdržel oficiální napomenutí o nepřípustnosti podobného počínání”.

Jak se FSB dostala k obsahu dopisu adresovanému Baracku Obamovi, se komuniké nezmínilo.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám