Hlavní obsah

Gang lupičů ukradl na dálnici ve Francii šperky za 240 miliónů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Ozbrojení lupiči přepadli v noci na středu na francouzské dálnici dodávky s klenoty v hodnotě několika miliónů eur. Útočníků bylo podle agentury AP patnáct. Policie uvedla, že při incidentu v Burgundsku nebyl nikdo zraněn.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Gang lupičů ukradl na dálnici ve Francii šperky za 240 miliónů Video: Reuters

 
Článek

Lupiči přepadli dodávky kolem půlnoci, když byla auta na mýtnici na dálnici A6 nedaleko města Avallon. Útočníci podle oficiálně nepotvrzených zpráv počkali, až řidiči zastaví kvůli zaplacení mýtného, a do obličeje jim nastříkali slzný sprej.

Posádky obou vozů nechali na místě a odjeli se šperky v hodnotě zhruba devět miliónů eur (246 miliónů korun), uvedla agentura AFP.

Gang z místa údajně ujel v několika autech směrem na Paříž.

Dodávky pak vyšetřovatelé objevili spálené v lese nedaleko místa činu. Policisté lupiče zatím bezvýsledně hledají. Široké okolí místa činu uzavřeli a v pátrání jim pomáhá i vrtulník.

Podobně velká loupež se ve Francii odehrála v roce 2007 a 2008, připomíná list Le Parisien. Tehdy si lupiči odnesli nadvakrát ze stejného pařížského klenotnictví kořist v hodnotě přesahující 100 miliónů eur. Policie je ale dopadla.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám