Hlavní obsah

Istanbul ochromil příval sněhu, během bouře napadlo víc než půl metru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Bouře a přívaly sněhu ochromily ve středu život v tureckém Istanbulu. Tamější mezinárodní letiště muselo dokonce přerušit provoz. Obnovilo ho až po třech hodinách. Přerušil se současně přívoz mezi evropskou a asijskou částí města.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Sníh paralyzoval IstanbulVideo: Reuters

 
Článek

Přívaly sněhu, které bouři doprovázely, uzavřely ve městě všechny školy. V ulicích kolabovala doprava, podle tureckých médií se od úterního večera v Istanbulu a bezprostředním okolí stalo na 840 nehod. Přinejmenším jedna osoba přitom zahynula. Napadlo až 60 centimetrů sněhu.

Společnost Turkish Airlines, čtvrtý největší evropský letecký dopravce, zrušila podle agentury Reuters více než 300 letů plánovaných na Atatürkově letišti na středu a na čtvrtek. Další spoje zrušil také nízkonákladový přepravce Pegasus, který létá na menší letiště v asijské části Istanbulu.

Foto: Murad Sezer, Reuters

Přívaly sněhu, kdy během dvou dnů napadlo více než 60 centimetrů sněhu, ochromily Istanbul

Z České republiky kvůli vydatnému sněžení na západě Turecka neodletěly spoje tureckých a egyptských aerolinek, které měly oba vzlétnout v 11.30 SEČ. Zrušen byl rovněž let z Istanbulu do Prahy s plánovaným příletem v 10.30 SEČ a také dva další s příletem v 17.45 SEČ.

Podle meteorologů přestane sněžit až ve čtvrtek dopoledne, navečer by se husté sněžení mělo vrátit a vydržet by mohlo až do pátku.

Východ USA trápí kruté mrazy

Sněhové bouře kruté mrazy, kdy teplota spadla až na minus 34 stupňů Celsia trápí východ Spojených států. Meteorologové uvedli, že tento týden čekají nejchladnější počasí za posledních 20 let.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Východ USA sevřel arktický mrázVideo: Reuters

Ve Washingtonu nefungovala doprava, federální úřady a školy zůstaly zavřené. Stav nouze byl vyhlášený také ve státech Severní Karolína, Virginie, Georgia, Kentucky a Tennessee.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Z hořícího domu se stal ledový palácVideo: Reuters

Aerolinky zrušily asi 1400 vnitrostátních letů, především ze Severní Karolíny, Tennessee a Washingtonu. V Tennessee a obou Karolínách zůstalo asi 150 tisíc lidí bez proudu.

Reklama

Výběr článků

Načítám