Hlavní obsah

Mediální magnát Sarbu skončil v rumunské vazbě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bukurešť

Rumunský soud poslal mediálního magnáta Adriana Sarbua na 30 dní do vazby. Informoval o tom ve středu portál adevarul.ro. Soud vyhověl žádosti prokuratury, která viní Sarbua z daňových úniků a praní špinavých peněz. Sarbu, který byl v letech 2009 až 2013 šéfem mediální skupiny CME vlastnící Novu, se může proti verdiktu odvolat

Foto: Stanislav Zbyněk, ČTK

Adrian Sarbu

Článek

Soud projednával uvalení vazby od úterý, rozhodnutí padlo až v noci na středu po několikahodinové debatě.

Ještě v úterý pozdě v noci rumunská média informovala, že Sarbu je formálně volný, neboť původní 24hodinová vazba vypršela a soud o nové prozatím nerozhodl. Policie ho zadržela v pondělí večer. [celá zpráva] Pokud bude uznán vinným, hrozí mu až 15 let ve vězení.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Sarbu je generálním ředitelem agentury Mediafax, největší soukromé zpravodajské agentury v Rumunsku. Považuje obvinění z finančních deliktů za směšný výmysl. Tvrdí, že je vyšetřován kvůli tomu, že jeho agentura nepodpořila premiéra Victora Pontu, který loni v listopadu kandidoval na prezidenta. Pontovy spojence pak obvinil z toho, že chtějí jeho agenturu koupit.

V posledních měsících čelilo podobným obviněním jako nyní Sarbu několik zaměstnanců Mediafaxu, uvedla agentura AP. Ponta v prezidentském klání prohrál s bývalým starostou Klausem Iohannisem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám