Hlavní obsah

Doprava v eurotunelu byla opět přerušena

– Paříž

Doprava pod Lamanšským průlivem byla v neděli znovu na dvě hodiny přerušena a zrušeno bylo deset spojů. Tentokrát kvůli potížím s elektrickým vedením. Agentuře AFP to řekl ředitel přepravní společnosti Eurostar.

Foto: Stefan Rousseau, ČTK/AP

Informace na londýnském nádraží St. Pancras o zpoždění vlaků pod průlivem

Článek

„(Provozovatel) Eurotunnel měl v deset hodin další problém s infrastrukturou, jde o technickou záležitost související s elektrickým vedením,” řekl AFP Nicolas Petrovic z Eurostar. V poledne byl provoz v jednom ze dvou tunelů zase obnoven, ale navršila se nová zpoždění. „Odpoledne budeme nuceni zrušit deset vlaků,” sdělil Petrovic.

Zrušené spoje budou vyvěšeny na internetu a lidé budou moci buď jízdenky vyměnit nebo si nechat prošlou jízdu proplatit. Zrušení se týká dvou zpátečních spojů mezi Paříží a Londýnem a tří mezi Bruselem a Londýnem.

V sobotu bylo kvůli požáru jednoho nákladního auta zrušeno 26 vlaků zajišťujících spojení mezi Londýnem, Bruselem a Paříží a do cíle se nedostalo asi 12 000 lidí. [celá zpráva]

Provoz z britské strany byl po sobotním výpadku obnoven ve 3:45 SEČ z britské strany a z francouzské o necelou hodinu později. [celá zpráva]

Eurostar potvrdil, že ráno vyjely všechny vlaky, avšak se zpožděním 30 až 60 minut.

Firma na své internetové stránce ujistila, že učiní vše pro to, aby přepravila lidi, kteří měli cestovat v sobotu. Stanice BBC získala informaci, že dnes už byl vypraven jeden náhradní vlak z Londýna s 800 místy.

Reklama

Výběr článků

Načítám