Hlavní obsah

Na lodi uvízlé na mělčině jsou i luxusní auta Bentley a Rolls-Royce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Nákladní loď Hoegh Osaka o výtlaku 52 tisíc tun, která v sobotu uvízla na mělčině nedaleko jihoanglického přístavu Southampton, veze kromě jiného také 1400 aut. Jsou mezi nimi i luxusní vozy Bentley a Rolls-Royce, napsal list The Daily Mail. Plavidlo dlouhé 180 metrů se v posledních hodinách ještě více naklonilo na 52 stupňů.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Na lodi uvízlé na mělčině jsou i luxusní auta Bentley a Rolls-RoyceVideo: Reuters

 
Článek

Všech 25 členů posádky se podařilo bezprostředně po najetí na mělčinu v Solentské úžině u ostrova Wight evakuovat, záchranná akce však potrvá přinejmenším několik dní. Pondělní snaha plavidlo napřímit a dostat znovu na vodu skončila neúspěchem.

Náklon lodi se sice zvětšil, ale podle záchranářů je nyní plavidlo stabilizováno.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Ředitel přepravní společnosti Hoegh Autoliners uvedl, že loď byla nasměrována na mělčinu úmyslně, protože se krátce po vyplutí ze Southamptonu do německého Bremerhavenu z neznámých příčin začala naklánět.

Foto: Peter Nicholls, Reuters

Loď uvízla na mělčině v sobotu.

Foto: Peter Nicholls, Reuters

Nákladní loď Hoegh Osaka havarovala krátce po vyplutí ze Southamptonu.

Ingar Skiaker pochválil kapitána lodi za správné rozhodnutí a navigaci a dodal: „V této fázi je příliš brzy na spekulace ohledně příčiny naklánění, zahajujeme ale vyšetřování.“

Náklad lodi tvoří kromě jiného i neupřesněný počet luxusních vozů Rolls-Royce a Bentley. Také další automobiloví výrobci jako Honda či Jaguar zjišťují, jestli na havarované lodi nejsou jejich vozy.

Komentátoři už dříve odhadli, že škoda dosáhne výše desítek miliónů liber.

Foto: David Ryneš, Yahoo Maps

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám