Hlavní obsah

Čína zcenzurovala galantní Putinovo gesto vůči prezidentově manželce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Peking

Čínská média vystříhala ze záběrů hlav států, které se sešly v Pekingu na summitu Rady pro ekonomickou spolupráci Asie a Tichomoří (APEC), galantní gesto ruského prezidenta Vladimira Putina vůči manželce čínského prezidenta Pcheng Li-jüan. Záběry byly smazány i z čínského internetu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Putin manželce čínského prezidenta nabídl dekuVideo: Reuters

 
Článek

Nešlo přitom o nic pobuřujícího. Putin, který na slavnostním obědě seděl vedle první dámy Číny, si všiml, že žena, která na sobě měla na slavnosti jen šaty, se třese zimou. Přehodil jí přes ramena deku, která ležela poblíž.

Její manžel, čínská hlava státu Si Ťin-Pching se v tu chvíli bavil s americkým prezidentem Barackem Obamou a gesta si nevšiml.

Toto gesto se okamžitě rozběhlo po sociálních sítích s příslušnými komentáři, že Putin podlehl kouzlu čínské první dámy. Čínské úřady podle serveru britského list Guardian zasáhly a video z internetu smazaly, aby se v zemi dál nešířilo. Zřejmě proto, aby jejich prezident nevypadal jako nepozorný manžel. Místní média pár prezentují zásadně jako milující se dvojici.

Pcheng Li-jüan bývala velmi populární zpěvačkou, než se provdala. Na veřejnosti vystupuje velmi aktivně.

Deku na sobě ostatně neměla dlouho – jeden z asistentů jí hned potom přinesl kabát.

Politologové upozornili na kulturní rozdíly. V Rusku je podobné gesto naprosto běžné, naopak v Číně může vyprovokovat nemístné vtipy na adresu manžela dotyčné ženy.

Reklama

Výběr článků

Načítám