Hlavní obsah

Kvůli smrtelné nehodě šéfa Totalu v Moskvě zadrželi další čtyři letištní pracovníky

Moskva

Ruská policie zadržela čtyři zaměstnance moskevského letiště Vnukovo, kde v úterý zemřeli čtyři lidé včetně ředitele francouzské ropné společnosti Total Christopha de Margerie. Řidič pluhu, který se s letounem srazil, zůstává ve vazbě, uvedla ve čtvrtek agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Vyšetřovatelé ohledávají vrak letadlaVideo: Reuters

 
Článek

Policie zadržela šéfa správy letiště, vedoucího letového provozu, dispečera a dispečerku, která se zacvičovala.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Ačkoli kvůli tragické nehodě složil funkci šéf letiště i jeho náměstek, vyšetřovatelé se podle některých kritiků snaží udělat z řidiče pluhu obětního beránka, když tvrdí, že byl opilý. Šedesátiletý Vladimir Martyněnko to popřel. Uvedl, že trpí onemocněním srdce a alkohol pít nemůže. Přiznal ale, že francouzský stroj vůbec neviděl ani neslyšel. [celá zpráva]

Na letišti v noci na úterý panovala nízká viditelnost a sněžilo.

Foto: ČTK/AP

Ruský vyšetřovatel u vraku francouzského letadla v Moskvě

Řidič zůstává ve vazbě, žádost o propuštění kvůli zdravotnímu stavu soud zamítl, protože by muž mohl utéci a zničit důkazy.

Vyšetřování pokračuje a experti budou kromě jiného zkoumat záznamy z černých skříněk letadla, ale to až za přítomnosti francouzských kolegů.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám