Hlavní obsah

Kyjev i povstalci stahují dělostřelectvo, v Doněcku se dál střílí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kyjev

Vládní jednotky i proruští povstalci na východě Ukrajiny ve středu dál pokračují ve stahování dělostřelectva od frontové linie. V Doněcku se ale přesto dál střílí.

Foto: David Mdzinarishvili, Reuters

Obrněný transportér ukrajinské armády u Debalceva

Článek

V úterý potvrdili stahování těžkých zbraní do vzdálenosti 15 kilometrů od frontové linie doněčtí povstalci, ve středu totéž učinili zástupci samozvané Luhanské lidové republiky.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

"Stahování je v běhu. Provádíme ho pod dohledem OBSE. Oni (ukrajinské jednotky) stahují svou vojenskou techniku a my tu naši," citovala agentura RIA Novosti "premiéra" této separatistické republiky Igora Plotnického.

Na vzniku 30kilometrové nárazníkové zóny mezi oběma stranami konfliktu na východě Ukrajiny se dohodl Kyjev s povstalci minulý týden.

Rusko poukázalo na hromadné hroby

Na Ukrajině od začátku září platí příměří, které se ale porušuje. Bojuje se zejména v Doněcku a u jeho letiště. Podle agentury AP se zde v noci na středu udály další dva útoky. Při jednom z nich minometná palba zasáhla obytnou budovu.

Související témata

Foto: Profimedia.cz

Kyjev

Foto: STRINGER, Reuters

Průvod demonstrantů v moskvě

Podle Ruska se v Doněcké oblasti nacházejí masové hroby. Moskva ve čtvrtek vyzvala k mezinárodnímu vyšetřování, které by vysvětlilo jejich původ. Ukrajinští povstalci podle agentury Interfax objevili u obce Nyžňa Krynka zhruba 60 kilometrů od Doněcku dva hroby – v jednom z nich byla těla čtyř civilistů a v druhém těla pěti vzbouřenců.

Reklama

Související články

Ukrajinské dobrovolníky vycvičí Američané

Ukrajinský dobrovolnický prapor Donbas operující na východní Ukrajině vycvičí američtí instruktoři. Podle serveru Ukrajinska pravda to v pondělí na Facebooku...

Výběr článků

Načítám