Hlavní obsah

Liptovský Mikuláš zažil scénu jak z akčního filmu, policie střílela celou noc

Právo, Ivan Vilček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Speciální jednotka slovenské policie po celou noc z úterý na středu obléhala dům v Liptovském Mikuláši. V něm se zabarikádoval jejich bývalý kolega, nyní hledaný zločinec. Nad ránem policisté do domu vpadli, muže postřelili do ruky a následně zadrželi.

Speciální jednotka slovenské policie zneškodnila bývalého policistuVideo: TV Markíza

 
Článek

Městem se ozývala střelba a výbuchy. Zranění utrpěl také jeden ze zasahujících policistů. Jejich bývalý kolega Ján Antoška (31) je obviněný z osmi ozbrojených loupeží. Policie po něm pátrala od loňského září. Za krádeže mu hrozilo 12 let vězení. Za ozbrojený odpor při zatýkání si může ve vězení odpykat až 22 let.

V úterý se zabarikádoval v podkroví domu svých rodičů a odmítal se vzdát bez boje. V domě ukrýval značný arzenál zbraní. Policistům komplikovala zásah také přítomnost příbuzných hledaného expolicisty v domě.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Foto: tvnoviny.cz

Zásah policistů v Liptovském Mikuláši

Rodinné příslušníky se z domu podařilo později evakuovat. Při ranním zásahu použili policisté střelné zbraně, dýmovnice a granáty se slzným plynem.

Viceprezident policejního sboru Milan Lučanský uvedl, že k zásahu v domě se policie rozhodla kvůli ochraně obyvatel. „Snažili jsme se vyjednávat, ale odmítal komunikovat. V okolí se pohybovali lidé, které mohla střelba ohrozit,“ vysvětlil důvody zásahu Lučanský. Celá akce trvala jedenáct hodin, bylo do ní zapojeno 55 policistů a obrněný transportér.

Reklama

Výběr článků

Načítám