Hlavní obsah

Ukrajinský separatista hrozí zabíjením zajatců, prezident vydírání odmítl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kyjev
Aktualizováno

Velitel separatistů z Horlivky požaduje výměnu zajatců, protože byl zadržen jeho zástupce. Na videonahrávce dal velitel Igor Bezler ukrajinským úřadům ultimátum. Pokud se výměna neuskuteční, budou zajatci pozabíjeni. Úřadující ukrajinský prezident Oleksandr Turčynov výzvu odmítl jako vyděračkou.

Igor Bezler vyhrožuje zabitím důstojníků

Článek

Turčynov pravil, že Ukrajina s teroristy nevyjednává a že Bezler neujde spravedlnosti: „Občan Ruské federace Igor Bezler zvaný Běs se jeví zločincem a vrahem, proto by měl být potrestán podle ukrajinského i mezinárodního práva.” Dodal, že odpovědnost za krvavé Bezlerovy zločiny nese i politické vedení Ruska, které pokračuje ve vyzbrojování separatistů a podporuje krvavý teror na východě Ukrajiny.

Běs hrozí

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

„Junta před třemi dny zajala mého člověka. Vedli jsme rozhovory o jeho výměně s ukrajinskou armádou, tajnou službou SBU a policií. Tři dny ukrajinská junta odmítala výměnu důstojníků za člověka, kterého zajala. U mě se v zajetí nacházejí tři plukovníci SBU a tři podplukovníci,“ řekl Bezler.

Upozornil, že další jednání přerušil: „Čekal jsem třikrát dvacet čtyři hodin, ale teď už nemám čas čekat. Teď budou zastřeleni pánové Budik a Vasjuščenko. Pro pány Turčynova a Parubije: Jestliže ani pak nebude můj člověk propuštěn, zabiju další dvojici. Za půldruhé hodiny později třetí dvojici. A tak dále, dokud nebude zabito osm důstojníků.“

Foto: David Ryneš, Mapy.cz

Slavjansk

Bezler ještě dodal: „Jestli je ukrajinská armáda a vláda nepotřebují, já je nepotřebuju už dávno.“

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám