Hlavní obsah

V místě, kde zmizela malá Madeleine, budou forenzní experti zkoumat půdu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Sedm let od zmizení tehdy čtyřleté Britky Madeleine McCannové se do portugalského dovolenkového střediska Praia da Luz vrací britští specialisté, aby prozkoumali půdu v okolí. Uvedla to televize SkyNews která upozornila, že portugalské úřady vydaly potřebná povolení.

Foto: Profimedia.cz

Madeleine McCannová

Článek

Scotland Yard o svém záměru už zpravil rodiče. Forenzní technici použijí speciální zařízení k určení míst, kde se v uplynulém desetiletí kopalo. Tato místa se pak chystají odkrýt a prozkoumat. Současně budou podle britské stanice sbírat otisky prstů.

„Policie ujistila Kate a Gerryho McCannovy, že to neznamená, že pátrají přímo po těle (Madeleine),“ uvedla SkyNews, podle níž se vyšetřovatelé spíše soustředí na určení a vyloučení scénářů. Pátrání se údajně nezakládá na žádných nových informacích.

Soustředit se chtějí na několik míst, která podle nich jejich portugalští kolegové opomenuli. Britský deník The Daily Mail už v pondělí uvedl, že se jedná o tři lokality.

Madeleine zmizela ze svého hotelového apartmánu, v němž spala s bratrem a sestrou. Rodiče v tu dobu byli na večeři. Portugalská policie nějakou dobu podezírala i rodiče. Případ v roce 2008 nakonec odložila. [celá zpráva]

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám