Hlavní obsah

V místě, kde zmizela malá Madeleine, budou forenzní experti zkoumat půdu

Londýn

Sedm let od zmizení tehdy čtyřleté Britky Madeleine McCannové se do portugalského dovolenkového střediska Praia da Luz vrací britští specialisté, aby prozkoumali půdu v okolí. Uvedla to televize SkyNews která upozornila, že portugalské úřady vydaly potřebná povolení.

Foto: Profimedia.cz

Madeleine McCannová

Článek

Scotland Yard o svém záměru už zpravil rodiče. Forenzní technici použijí speciální zařízení k určení míst, kde se v uplynulém desetiletí kopalo. Tato místa se pak chystají odkrýt a prozkoumat. Současně budou podle britské stanice sbírat otisky prstů.

„Policie ujistila Kate a Gerryho McCannovy, že to neznamená, že pátrají přímo po těle (Madeleine),“ uvedla SkyNews, podle níž se vyšetřovatelé spíše soustředí na určení a vyloučení scénářů. Pátrání se údajně nezakládá na žádných nových informacích.

Soustředit se chtějí na několik míst, která podle nich jejich portugalští kolegové opomenuli. Britský deník The Daily Mail už v pondělí uvedl, že se jedná o tři lokality.

Madeleine zmizela ze svého hotelového apartmánu, v němž spala s bratrem a sestrou. Rodiče v tu dobu byli na večeři. Portugalská policie nějakou dobu podezírala i rodiče. Případ v roce 2008 nakonec odložila. [celá zpráva]

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám