Hlavní obsah

Portugalci znovu otevřeli případ zmizelé dívky Madeleine McCannové

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lisabon

Portugalská policie ve čtvrtek otevřela případ zmizelé Madeleine McCannové. Důvodem jsou podle portugalské prokuratury nové důkazy. Její rodiče tento krok uvítali.

Foto: ČTK/AP

Poslední fotografie pořízená před zmizením Madeleine

Článek

Dívka se ztratila v Algarve 3. května 2007 a nikdy se ji nepodařilo najít. Portugalská policie nakonec případ v roce 2008 odložila. [celá zpráva] Předtím ale podezírala i rodiče.

Britský Scotland Yard začal v roce 2011 s novým zhodnocením případu, které vedlo k tomu, že v červenci zahájil nové vyšetřování.

Podle britského komisaře Marka Rowleyho a detektiva šéfinspektora Andyho Redwooda, kteří se před týdnem sešli v Lisabonu s portugalskými kolegy, sleduje portugalská policie jinou linii než Scotland Yard. Portugalští policisté se prý dostali na stopu, podle které se dívenka stala obětí únosu zorganizovaného jistou pedofilní sítí. Obě vyšetřování budou vedena současně.

Britská BBC odvysílala v půlce října v sérii Crimewatch nejpravděpodobnější podobu únosu dívky. Britští vyšetřovatelé po revizi případu dospěli k závěru, že zřejmě šlo o předem připravený únos. Nově se soustředili na muže, jenž byl spatřen s dítětem v náručí poblíž apartmentu, kde byli McCannovi ubytováni. Scotland Yard nevylučuje ani možnost, že dívka mohla vyrušit zloděje. [celá zpráva]

Portugalské rozhodnutí přišlo v době, kdy se ve dvou romských táborech v Řecku a Irsku našla blonďatá děvčata. Zejména řecký případ vzbudil pozornost a McCannovi v souvislosti s ním uvedli, že jim dal naději, že jejich dcera ještě žije. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám