Hlavní obsah

Novorozenec v Polsku měl v krvi téměř tři promile alkoholu

Právo, Pavol Minárik

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Varšava

Skoro tři promile alkoholu měl v krvi novorozenec, kterého porodila 37letá žena v severopolském městě Szczytno. Ženu ve vysokém stupni opilosti přivezla do porodnice sanitka.

Foto: Profimedia.cz

Novorozeně. Ilustrační foto

Článek

„Chlapec vážil 1,9 kilogramu a v krvi měl stejně vysokou koncentraci alkoholu jako jeho matka,“ uvedla v pondělí pro televizi TVP ředitelka nemocnice Beata Kostrzewová.

„Policie zahájila trestní stíhání ženy ve věci ohrožení života a zdraví dítěte. S jejím výslechem ale bude třeba ještě počkat. Je to už její šesté dítě. O předchozích pět se nestará, všechny jsou v dětských domovech,“ doplnila polská policie.

Rekordman měl přes čtyři promile

Podobné případy zaznamenali v Polsku už vloni. V květnu se opilé 24leté ženě z Tomaszowa Mazowieckého u Lodže narodil syn s 4,5 promile alkoholu v krvi. Dítě přežilo, ale může mít trvalé následky. Podle prokurátorky Katarzyny Tomczykové, která se případem zabývá, hrozí nezodpovědné matce až pět let vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám