Hlavní obsah

Rakušan se přiznal, že nutil k prostituci ženu, kterou nalákal v ČR

– Vídeň

Sedmačtyřicetiletý muž z Rakouska obviněný z toho, že s matčinou pomocí věznil a nutil k prostituci slovenskou a litevskou dívku vylákanou z Česka, se ve středu u soudu v severorakouském St. Pöltenu přiznal, uvedla agentura APA. Dvaasedmdesátiletá spoluobviněná matka se naopak prohlásila za nevinnou. Rozsudek se čeká ve čtvrtek.

Článek

Syn byl obžalován z hrubého nátlaku, znásilňování, zbavování osobní svobody a obchodu s lidmi. Jeho matce žalobkyně klade za vinu, že mu v této trestné činnosti napomáhala. Obžalovaný vzal veškerou vinu na sebe, jeho matka prý o ničem nevěděla. Také ona před soudem tvrdila, že nic neviděla.

Muž podle obžaloby obě dívky pod falešnými sliby nalákal do Rakouska. Poté je zavřel ve sklepě svého domu v okrese Tulln nedaleko Vídně, vyhrožoval jim, bil je a nutil k prostituci. Matka podle žaloby dívky v synově nepřítomnosti hlídala a vedla knihu se záznamy o počtech klientů.

Získal si její důvěru, předstíral před ní velkou lásku a sliboval jí sňatek
žalobkyně

Podle státní zástupkyně Nicole Elsingerové se obviněný v roce 2003 rozhodl skončit s prací a začít se živit kuplířstvím. Jelikož rakouské dívky podle něj „nejsou tak povolné” jako cizinky, vydal se oběti hledat do sousedního Česka, popsala ve středu soudu Elsingerová.

Tam narazil na Litevku, která se živila jako prostitutka. „Získal si její důvěru, předstíral před ní velkou lásku a sliboval jí sňatek,” vylíčila žalobkyně.

Žena se s ním vydala do Rakouska v naději na nový začátek, místo toho byla proti své vůli donucena znovu prodávat své tělo. Podobným způsobem nalákal k sobě i pečovatelku ze Slovenska. „Hrozil, že zastřelí jejího syna, a zavřel ji ve svém sklepě,” přiblížila Elsingerová.

Protože první dívku vylákal z ČR, původně se uvádělo, že šlo o Češku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám