Hlavní obsah

V Itálii protestovali proti rychlodráze, v čele byl vozíčkář

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Řím

Invalida na vozíku byl v čele středečních demonstrantů odmítajících stavbu rychlodráhy na severu Itálie. Odděloval dav desítek demonstrantů, protestujících v centru Říma u francouzské ambasády, od policie.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Neohrožený vozíčkář se postavil mezi demonstranty a policiiVideo: Reuters

 
Článek

Protesty proti stavbě trati, která by Itálii napojila na francouzskou síť rychlovlaků TGV, trvají už několik let a provázejí je tvrdé střety. Obyvatelé turisty oblíbeného údolí Susa u hranic s Francií se obávají, že rychlodráha je neodčinitelně poškodí. Tvrdě bránili hlavně stavbě tunelu. [celá zpráva]

Francie a Itálie podepsaly už v roce 2001 kontrakt za 15 miliard eur na stavbu rychlodráhy TAV, která by spojila Lyon s Turínem a Milánem, zkrátila dobu cesty na polovinu a umožnila síť rychlovlaků rozšířit i dále do jihovýchodní Evropy.

Foto: Alessandro Bianchi, Reuters

Zásah proti demonstrantům odmítajícím rychlodráhu v Itálii

Protesty se konaly při příležitosti návštěvy francouzského prezidenta Francoise Hollanda v Itálii.

Síť vlaků TGV spojuje velká města ve Francii a vede i do sousedních zemí, do Belgie, Británie a Švýcarska. Jižní větev míří přes Lyon do Marseille a Montpellieru a vedou z ní odbočky do Ženevy, do Bernu a Curychu. Východní vede do Štrasburku a napojuje se na trať do Stuttgartu. Severní se dělí, jedna větev vede do Bruselu a druhá Eurotunelem do Londýna, atlantická pak míří do Bordeaux, Nantes a Remeše.

Reklama

Výběr článků

Načítám