Hlavní obsah

Za znásilňování hluchoněmé dívky dostal britský penzista 13 let vězení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Na 13 let do vězení poslal ve středu soud v Manchesteru čtyřiaosmdesátiletého Ilyase Ashara, který znásilňoval mladou hluchoněmou Pákistánku. Jeho rodina si z ní podle verdiktu navíc udělala domácí otrokyni. Do Velké Británie ji propašovali v roce 2000. Tehdy bylo dívce deset let, policie ji zachránila až o devět let později.

Článek

Ashar byl uznán vinným ve třinácti případech znásilnění. Manželka Tallat dostala pět let vězení. Uznána vinnou byla ve dvou bodech za propašování člověka do Británie za účelem dalšího využívání a ve čtyřech bodech za poskytování nepravdivých údajů úřadům za účelem získání podpory. [celá zpráva]

„Pro vás byla pouze předmětem, který jste mohli podle vlastního uvážení využívat, zneužívat a odložit,” řekl v závěrečné řeči soudce Peter Lakin, jehož citovala agentura AP.

Soudce zdůraznil, že starý muž a jeho žena se k dívce nechovali jako k lidské bytosti a nikdy od zatčení nad svým počínáním nevyjádřili ani lítost. U soudu pak tvrdili, že se cítí nevinní.

Mladá oběť s pomocí překladatele a znakové řeči u soudu popsala, jak byla bita válečkem na těsto, jak musela pracovat bez nároku na odměnu, nucena spát na zemi ve sklepě a jak ji muž opakovaně sexuálně zneužíval.

Reklama

Výběr článků

Načítám