Hlavní obsah

Důchodci zneužívali deset let u Manchesteru neslyšící děvče

Manchester

Bohatý starý pákistánský pár věznil ve sklepě svého domu v britském Salfordu v oblasti velkého Manchesteru deset let dívku, které je nyní přes dvacet a je sluchově postižená. Nejenže na ni bral podporu, ale ještě ji nyní 84letý Ilyas Ashar pravidelně znásilňoval. Oba byli po dvou procesech uznáni manchesterským soudem vinnými a hrozí jim trest vězení, uvedl list Daily Mail.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Článek

Ashar byl uznán vinným ve třinácti případech znásilnění, a jeho 67letá žena Tallat ve dvou bodech propašování člověka do Británie za účelem dalšího využívání a ve čtyřech bodech poskytování nepravdivých údajů úřadům za účelem získání podpory. Žena byla zproštěna obvinění ve dvou případech napadení.

Dívka přijela do Británie v roce 2000. V jejím pase stálo, že je jí devatenáct, ale bylo jí deset. Ubytovala se u Asharových, kde jí napřed dali nějaké šperky. Pak jí ale dali najevo, že musí pracovat. Nejprve balila trička a mobilní telefony, které se prodávaly ve stáncích. Pak se stala domácí otrokyní páru.

Spala na betonové podlaze ve sklepě domu za 300 000 liber, kde také měla šicí stroj, a musela páru sloužit. „Byla jsem smutná a slabá, protože jsem tvrdě pracovala. Musela jsem pořád uklízet a to byl celý můj život. Vařila jsem a uklízela celé hodiny,“ uvedla ve výpovědi ve znakové řeči.

Dostávali na ni peníze

Světlo jí zapínali její věznitelé, jak se jim hodilo. „Paní byla vzteklá, protože jsem dělala moc velký hluk, ale já nevím, že bych nějaký dělala,“ uvedla dále a dodala: „Seděla jsem sama a plakala celé hodiny.“

Dívka neuklízela jen u Asharových, ale také u jejich příbuzných a známých. Když jí ukázali fotografii Ashara, vypověděla: „To je starý muž. Je zlý. Je jeden z těch, kteří se mnou měli sex.“

Asharovi také vylákali peníze od úřadů na podporu pro dívku - jak přímo pro ni, tak na její ubytování, které jí poskytovali.

Případ vyšel najevo v roce 2009, když policie přišla do domu Asharových v jiné záležitosti a objevila dívku ve sklepě.

Reklama

Výběr článků

Načítám