Hlavní obsah

Eiffelovu věž evakuovali kvůli „nenávistnému telefonátu”

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Paříž

Eiffelova věž byla v neděli odpoledne po telefonické hrozbě na několik hodin zcela evakuována; pořádkové síly zároveň dočasně uzavřely její okolí. Informovala o tom agentura Reuters. Světoznámá pařížská památka bývá v souvislosti s falešnými hrozbami evakuována několikrát do roka.

Foto: Tomáš Holý, Novinky

Eiffelova věž v Paříži

Článek

Věž vysoká 324 metrů byla uzavřena kolem 15:00 SELČ. Podle policejního zdroje agentury AFP se tak stalo po "nenávistném telefonátu". Pro veřejnost se slavná památka opět otevřela zhruba po třech hodinách, informoval server lepoint.fr.

Eiffelovu věž, která je asi nejznámější dominantou francouzské metropole, ročně navštíví na sedm miliónů lidí a na vrcholu turistické sezony až 30 000 lidí denně. Postavena byla v roce 1889 k příležitosti Světové výstavy v Paříži.

Letos ji úřady nechaly evakuovat dvakrát, 30. března a 9. srpna. V červnu byla uzavřena na dvě hodiny, když jistý muž ve výšce 300 metrů nad zemí vyhrožoval, že skočí dolů.

Reklama

Výběr článků

Načítám