Hlavní obsah

Francouzský poslanec na svou kolegyni v parlamentu kvokal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Paříž

O čtvrtinu příštího platu přijde francouzský poslanec z konzervativní strany Svaz pro lidové hnutí (UMP) Philippe Le Ray. Pokutu 1300 eur (zhruba 33 000 korun) zaplatí za to, že na poslankyni za zelené Véronique Massonneauovou v průběhu jejího úterního vystoupení v parlamentu kvokal.

Poslankyně Véronique Massonneauová během úterního vystoupení v parlamentu.

Článek

Massonneauová v Národním shromáždění hovořila pozdě večer o penzijní reformě, když se z lavic UMP opakovaně ozvalo kvokání. „To stačí, nejsem žádná slepice,“ ohradila se poslankyně uprostřed projevu. Po jeho skončení se znovu otočila směrem ke konzervativcům a poklepala si na čelo.

Jednání komory bylo následně jejím předsedou přerušeno. „Jsou věci, které tady nikdy nestrpím, a jedním z nich jsou poslanci, kteří se chovají jako drůbež, když mluví jiný parlamentní zástupce. To je nepřijatelné,“ prohlásil Claude Bartolone.

Incident oživil debatu o sexismu mezi poslanci. Když loni v parlamentu hovořila ministryně pro rovné příležitosti a bydlení Cécile Duflotová, poslanci si pohvizdovali a vyli. Jeden z nich pak vysvětlil, že tím pouze vyjadřoval obdiv nad jejími šaty.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám