Hlavní obsah

Putin má další megaúlovek - štiku velkou jako krokodýl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moskva

Ruský prezident Vladimir Putin pokračuje v tradici svých velkých úlovků. Na rozdíl od podvržené antické vázy vylovené z Černého moře, je ale jeho nejnovější kousek pravý. Na Sibiři ulovil štiku o váze 21 kilogramů.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Vladimir Putin rybaří na SibiřiVideo: Reuters

 
Článek

Průvodcova pomoc se nyní prý omezila jen na to, že prezidentovi, když ryby nebraly, půjčil třpytku, na kterou štika zabrala.

Úlovkem se prezident pochlubil i na oficiální stránce Kremlu. Jeho mluvčí ujistil, že tentokráte nic narafičeno nebylo. "Musím se přiznat, že to je moje první štika," prohlásil Putin na záběrech, zveřejněných deníkem Komsomolskaja pravda.

Rozradostněný Putin dokonce svůj úlovek políbil. "No to je hotový krokodýl!" hlaholil Putinův doprovod.

Foto: Alexei Nikolsky, ČTK/AP

Rybolov se podle Putinova mluvčího odehrál na řece Urbun, jednom z přítoků Jeniseje, a prezidenta provázel kromě premiéra Dmitrije Medvěděva i ministr obrany Sergej Šojgu. Vytažení úlovku z hlubin zabralo šéfovi "asi tři minuty".

Putin se kromě povinností šéfa státu už stihl zhostit i role pilota hasičského letounu i motorového rogala, potápěl se do mořských i sladkovodních hlubin a blýskl se i v úloze neohroženého lovce, když výstřelem z uspávací pušky zachránil televizní štáb před tygrem.

Foto: Alexei Nikolsky, ČTK/AP

Vladimir Putin s úlovkem

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám