Hlavní obsah

Německého rapera Bushida čeká vyšetřování, vyhrožoval politikům násilím

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Německého rapera Bushida čeká policejní vyšetřování kvůli jeho nové písni, v níž vyhrožuje konkrétním politikům násilím a smrtí. Trestní oznámení na něj chtějí podat například berlínský starosta Klaus Wowereit nebo zástupce liberální FDP Serkan Tören. Píseň s názvem Stress ohne Grund (Bezdůvodný stres) už zkoumá berlínská prokuratura, informovala agentura DPA.

Foto: Profimedia.cz

Bushido.

Článek

Čtyřiatřicetiletý Bushido je v Německu velmi známým interpretem, na svém kontě má už desítku alb. Bývá ale často kritizován za kontroverzní texty. V Česku se Bushido proslavil zejména spoluprací s Karlem Gottem, s nímž před několika lety natočil duet Für immer jung (Navždy mlád).

Nejnovější počin ale může raperovi přinést problémy s justicí. Část politiků, které ve své písni zveřejněné i jako klip jmenoval, chystá trestní oznámení.

„Bushido překročil hranice práva. Jeho píseň je jednoznačnou výzvou k násilí a k vraždě,“ řekla deníku Bild am Sonntag šéfka parlamentní frakce Zelených Renate Künastová.

Bushido, který na písni pracoval s dalším raperem Shindym, v textu zmiňuje kromě berlínského starosty například zelenou političku Claudii Rothovou, komika Olivera Pochera či liberála Törena. „To video je plné nenávisti, rozumím tomu tak, že se v něm vyzývá k vraždě,“ řekl Tören deníku Berliner Morgenpost.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám