Hlavní obsah

Švédsko žije královskou svatbou princezny Madeleine

Stockholm

Švédsko slaví královskou svatbu. Princezna Madeleine se v sobotu odpoledne provdala za amerického bankéře Christophera O'Neilla. Svatební obřad byl méně okázalý, soukromou svatbu hradí otec nevěsty, král Carl Gustav.

Foto: Reuters

Princezna Madeleine s budoucím manželem Christopherem O'Neillem v královské kapli ve Stockholmu.

Článek

Obřad se konal v královské kapli ve Stockholmu, poté novomanželé s průvodem projeli centrem švédské metropole v kočáru taženém koňmi. Ulice hlavního města lemují tisíce lidí, kteří chtěli novomanžele pozdravit.

Svatby se účastnilo na 500 pozvaných hostů, svatební šaty nevěsty jsou od italského návrháře Valentina Garavaniho.

Foto: Reuters

Svatební obřad v královské kapli ve Stockholmu

Princezna s manželem poté odjedou lodí na ostrov Riddarholmen na svatební hostinu. Ta se uskuteční v paláci Drottningholm - památce UNESCO, kde se Madeleine v roce 1982 narodila.

Foto: Scanpix Sweden, Reuters

Ulice hlavního města lemují tisíce lidí, kteří chtěli novomanžele pozdravit.

Třicetiletá Madeleine je čtvrtou v pořadí následníků trůnu po své sestře Victorii, neteři Estelle a bratru Carlu Philipovi a je nepravděpodobné, že by se někdy stala hlavou švédského státu. Královské pocty odmítl i její o osm let starší snoubenec, s nímž se princezna seznámila v USA.

O´Neill by kvůli titulu prince musel přijmout švédské občanství a vzdát se svého zaměstnání, a to udělat nechce. Očekává se, že pár se po líbánkách vrátí do New Yorku.

Foto: Reuters

Princezna Madeleine s manželem Christopherem O'Neillem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám