Hlavní obsah

Policisté vydírali řidiče na Slovensku falešnými drogami, podstrčili jim je do auta

Právo, Ivan Vilček, Bratislava

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Tři slovenští policisté vydírali řidiče, kterým před tím jejich komplicové podstrčili do automobilů falešné drogy. Z řidičů tak vylákali skoro 200 tisíc korun. Případ už řeší inspekce slovenského ministerstva vnitra.

Článek

Z vydírání bylo obviněno celkem deset lidí, z nichž tři jsou policisté a jeden bývalý policista. Vytipované osoby vylákali z auta a do vozu jim mezitím umístili balíčky s falešnými drogami.

„Policisté následně vozidlo zastavili na domluveném místě a po nalezení drogy začali řidiče vydírat,“ uvedla mluvčí resortu vnitra Lucia Garajová. Policisté požadovali od každého řidiče 3000 eur (78 tisíc Kč). Nabízeli jim, že se tak mohou „zachránit“ před trestním stíháním.

Členové organizované skupiny si získané peníze mezi sebou dělili. Přišli si tak na 7100 eur (přes 184 tisíc korun) a dalších 9000 tisíc eur (234 tisíc korun) jim řidiči měli vyplatit v nejbližších dnech.

„Vůči obviněným osobám bylo vzneseno obvinění ze zneužívání pravomocí veřejného činitele a ze zločinu podvodu, kterých se dopustili jako členové organizované skupiny,“ dodala Garajová. Obviněným hrozí čtyři až deset let vězení.

Podle televize Joj policisty zadrželi na oddělení v obci Močenok v okresu Šaľa. Vyšetřovatelé provedli celkem šest domovních prohlídek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám