Hlavní obsah

Hru na bezdomovce mladý novinář nepřežil

– Newcastle

Tragicky skončila reportáž mladého novináře, který se v přestrojení vydával za bezdomovce. Život na ulici nepřežil. Informovala o tom zpravodajská stanice BBC s tím, že v souvislosti s případem policie zadržela dva muže ve věku 26 a 30 let. Později však byli propuštěni na kauci.

Britský novinář Lee Halpin vysvětluje, proč se vydá mezi bezdomovce

 
Článek

„Strávím týden tak, že se stanu bezdomovcem na západě Newcastlu. Budu spát venku, žebrat o jídlo a budu spát v duchu bezdomoveckého života. Budu komunikovat s co největším počtem těchto lidí, abych do tohoto způsobu života pronikl, co nejhlouběji to půjde,“ uvedl šestadvacetiletý Lee Halpin krátce předtím, než se v přestrojení vydal na ulici.

Tělo mladíka se našlo v rozpadlé budově ve městě Newcastle, pouhé tři dny poté, co začal reportáž natáčet. Policie se zatím k případu oficiálně nevyjádřila.

Příčinu smrti určí pitva, která bude probíhat příští týden v úterý. Podle zahraničních médií ale pravděpodobně umrznul. Británii totiž několik posledních týdnů sužují rekordní mrazy.

Stanice Channel 4, pro kterou Halpin podle svých slov video o životě bezdomovců točil v rámci žádosti o přijetí mezi investigativní novináře, vyjádřila "smutek nad tragickou smrtí mladého nadějného žurnalisty".

Reklama

Výběr článků

Načítám