Hlavní obsah

Chtěl jsem vyřešit problém s nepřizpůsobivými, prohlásil střelec z Hurbanova

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chtěl definitivně vyřešit problém s nepřizpůsobivými obyvateli. To je hlavní část výpovědi bývalého městského strážníka Milana Juhásze (51), který v pondělí poprvé stanul před soudem. Juhász loni zastřelil tři členy romské rodiny ve městě Hurbanovo.

Foto: TV Markíza

Dům, ve kterém slovenský městský policista zastřelil tři lidi.

Článek

Juhász byl obviněn z úkladné vraždy, porušování domovní svobody a nepovoleného ozbrojování. Své oběti totiž postřílel nelegálně drženou pistolí. Obviněnému hrozí trest 25 let vězení až doživotí.

Strážník přijel 16. června 2012 před dům problematické romské rodiny v Hurbanovu a okamžitě začal střílet. Na místě zabil tři muže ve věku 19, 24 a 44 let. Zranil další dva členy rodiny. Vzdal se po dvouhodinovém vyjednávání. [celá zpráva]

Místní obyvatelé uvedli, že v domě problematické romské rodiny zasahovala policie často. Podle slovenských médií romská rodina obchodovala s kradenými automobily.

Juhász uvedl, že tato rodina ho dlouhodobě frustrovala a on chtěl udělat pořádek.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Svědci popisují tragédii v HurbanovuVideo: Reuters

Reklama

Související články

Vraždy Romů v Hurbanovu mají nejasný motiv

Jednapadesátiletý městský policista Milan Juhász ze Svätého Petra, který v sobotu zabil v Hurbanovu tři Romy a další dva zranil, se hlásil stejně jako jeho...

Výběr článků

Načítám